Američki Kongres blokiran zbog sigurnosne prijetnje. U tijeku je evakuacija

Zgrada Kongres u Washingtonu trenutno je u lockdownu zbog sigurnosne prijetnje, dva dana prije inauguracije novog američkog predsjednika Joe Bidena.

Kapitol, zgrada američkog Kongresa, našla se na udaru pristaša Donalda Trumpa 6. siječnja pri čemu je smrtno stradalo pet ljudi.

Reporteri koji se nalaze na licu mjesta kažu da je proglašena izvanredna situacija, a proba za Bidenovu inauguraciju je odgođena, prenosi N1.

U Washingtonu je raspoređeno na tisuće pripadnika Nacionalne garde.



U tijeku je evakuacija nakon što se pojavila “sigurnosna prijetnja” uoči probe za inauguraciju.

Svjedoci također javljaju da se iz Kapitola vidi dim. Vatrgoasci su objavili da su objavili da su odgovorili na pozive i da je požar izbio u blizini, no već je ugašen.

FBI provjerava Nacionalnu gardu u Washingtonu zbog straha od napada iznutra

Podsjetimo, američki obrambeni dužnosnici rekli su da su zabrinuti zbog napada iznutra ili druge prijetnje iz redova osiguranja na inauguraciji izabranog predsjednika Joea Bidena, zbog čega FBI provjerava svih 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji stižu u Washington na taj događaj, prenose američki mediji.

Uoči inauguracije FBI provjerava Nacionalnu gardu u Washingtonu zbog straha od napada iznutra

Masovni pothvat odražava iznimnu sigurnosnu zabrinutost koja je zahvatila Washington nakon smrtonosnog nasrtaja Trumpovih pristaša 6. siječnja na američki Kongres.

Američke savezne države u stanju pripravnosti

FBI je upozorio da postoji mogućnost oružanih napada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u glavnim gradovima svih 50 država.

Svih 50 američkih saveznih država i Kolumbijski distrikt u kojem se nalazi glavni grad Washington D.C. u stanju je pripravnosti zbog mogućih nasilnih prosvjeda ovaj vikend, pred inauguraciju izabranog predsjednika Joea Bidena u srijedu, piše u subotu BBC.

Pripadnici Nacionalne garde iz cijele zemlje poslani su u Washington D. C. kako bi spriječili da se ponove neredi kakvi su se dogodili 6. siječnja.

Komentari