Zoran Milanović završio sa skupljanjem potpisa, sutra ih predaje DIP-u

Nakon što je čelnik Reformista Radimir Čačić predao u ponedjeljak šefu stožera predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića 7.554 potpisa koje je prikupila njegova stranka, stožer je odlučio da potpise više neće skupljati jer je višestruko prebačeno potrebnih 10.000, a najavili su i kako ih već sutra predaju DIP-u.

Čačić je kazao da su planirali prikupiti 20 tisuća potpisa potpore Milanoviću, SDP-ovu kandidatu kojeg podupire 13 stranaka, ali da je za manji broj potpisa „kriv“ šef stožera Orsat Miljenić koji je odlučio da će se umjesto 12 zakonom predviđenih dana potpisi skupljati dva i pol dana.

Već polovinom prvog dana prikupljanja potpisa iz Milanovićeva stožera je objavljeno da je prikupljen potreban broj potpisa.

“Nadam se da će ovo biti mali korak prema cilju za koji je sve više i više nas uvjereno da ćemo realizirati, a to je pobjeda na predsjedničkim izborima“, poručio je Čačić nakon što je Miljeniću predao kutiju s potpisima.



Najavio je i da će njegova stranka i dalje sudjelovati u Milanovićevim promidžbenim aktivnostima i osigurati preko 200 city-lightova i brojne plakate, većinom u sjevernom dijelu Hrvatske, u Varaždinskoj županiji koju predvodi, a koji je baza njegove stranke. Poruka kojom će promovirati svog kandidata bit će, kazao je, „Reformisti, normalno, za Milanovića. Predsjednik s karakterom“. Istaknuo je i da na sjeveru očekuju apsolutnu pobjedu Milanovića, već u prvom krugu, piše N1.

Komentari