Zekanović: Ovo je igrokaz s kojim bi Plenković pod krinkom ideološke katarze mogao izaći na izbore

Goran Mehkek / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović za portal Otvoreno u Saboru komentirao je moguće scenarije za postizanje većine oko donošenja Zakona o popisu stanovništvu.

“Više scenarija je moguće. Jedan od njih jesu izbori. Ako gospodin Pupovac i ostali zastupnici nacionalnih manjina napuste sjednicu tada nećemo imati kvorum, odnosno, HDZ neće moći više donijeti niti jedan zakon. Ovo sad je jako interesantna situacija. Ipak, smatram da će Milorad Pupovac, s obzirom da mu je lijepo u vladajućoj garnituri, glasovati protiv, HDZ će glasati za i oni neće imati dovoljno glasova i taj će zakon proći”, rekao je.

“Ovdje se radi o jednom iznimno lošem i opasnom prijedlogu Milorada Pupovca. Riječ je o potencijalnoj opasnosti da se ti ljudi, radi se u glavnom o Srbima, popisuju u Srbiji Oni odu u Srbiju, tamo se popisuju, sutra ih ima 40 posto u Vukovaru, a zapravo ih ima manje od 20 posto”, dodao je.

Zekanović smatra da je cijela trenutna situacija samo igrokaz između HDZ-a i Milorada Pupovca.



“Nikome to ne bi palo na pamet osim Miloradu Pupovcu jer je njemu jako bitno da u gradu Vukovaru ima više od 33 posto, da može pravit nered s ćirilićnim pločama jer je njemu to jedino u interesu. Ostali su samo pijuni u šahovskoj igri Milorada Pupovca i Andreja Plenkovića.”, istaknuo je.

“Drugi scenarij je da Milorad Pupovac i ovaj puti sruši kvorum i onda imamo jednu ozbiljnu situaciju, Andrej Plenković nema vladajuću većinu i imamo izbore. To bi njemu zapravo i odgovaralo. Možda ovo sve i jest jedan igrokaz gdje bi on mogao pod krinkom ideološke katarze izaći na unutarstranačke izbore i na prijevremene parlamentarne izbore. Ali taj mu igrokaz neće uspjeti ako ga i pokušao izvesti”, zaključio je Zekanović.

UŽIVO IZ SABORA Hoće li biti kvoruma na Markovom trgu?

Komentari