VIDEO Fizički obračun u Parlamentu Republike Srpske oko pitanja NATO članstva

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač u ponedjeljak je na sjednici entitetskog parlamenta u Banjoj Luci izazvao incident bez presedana fizičkim napadom na zastupnika oporbe Draška Stanivukovića i pri tom ga nazvao majmunom.

Lukač se najprije javio za riječ tijekom rasprave o dokumentu pod nazivom “Program reformi” za koji oporba tvrdi da vodi Bosnu i Hercegovinu  članstvu u NATO-u, a entitska vlast to niječe.

Zatim je Lukač zaprijetio Stanivukoviću (Partija demokratskog progresa) koji je prednjačio u oštrim kritikama na račun vlasti i tvrdnjama da ona zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom obmanjuje javnost lažnim navodima o sadržaju spornog dokumenta.



Stanivuković je na sjednici parlamenta RS dok je Dodik govorio njemu i ostalim predstavnicima vlasti nudio zastavice sa znakovljem NATO-a, na što ga je Lukač izazvao da to pokuša učiniti i njemu.

Kada mu je Stanivuković prišao i pitao čime on to prijeti ministrar policije na sjednici ga je iz sve snage pljusnuo pred šokiranim zastupnicima.

“Sjedi tamo majmune”, rekao je potom Lukač zastupniku Stanivukoviću.

Nakon tog incidenta potpredsjednica entitetskog parlamenta Željka Stojičić prekinula je sjednicu kojom je predsjedala.

Komentari