Tuđman: Grabar-Kitarović jedina ima znanja za poziciju predsjednice, što moj brat misli ne znam

Bruno Konjevic / CROPIX

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je u utorak kako Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike.

“Svi ostali kandidati, nemaju to iskustvo i to znanje da bi mogli uspješno doći na tu poziciju i u narednom periodu odraditi posao”, izjavio je Tuđman koji je sudjelovao na okruglom stolu “Dr. Franjo Tuđman-Vrhovni zapovjednik i državnik” koji se održao povodom 20. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika.

Tuđman je odbio komentirati javnu podršku koju je njegov brat Stjepan uputio njezinom protukandidatu, Miroslavu Škori.

“Njega pitajte. Ovdje nije mjesto za pitanja o obiteljskim odnosima. Što moj brat misli ne znam, ali svatko od nas ima slobodu mišljenja”, izjavio je Miroslav Tuđman.



Na pitanje je li politika sadašnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Tuđmanova politika, izjavio je da treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a, a da se HDZ poziva na nasljeđe predsjednika Tuđmana.

“Načela na kojima je formiran HDZ i stvorena hrvatska država su vrijednosti, a praktične odluke ovise o konkretnoj situaciji. Današnja situacija nije ista kao prijašnja situacija i ne može se mjeriti s prijašnjim vremenima”, ustvrdio je.

Upitan kako tumači raspravu koja se o prvom hrvatskom predsjedniku i suverenistima provlači u sklopu aktualne izborne kampanje, ustvrdio je da oni koji zagovaraju suverenizam nemaju pojma o Bruxellesu.

“Mi jesmo članica Europske unije, članica NATO-a, postoje standardi, ali igra koju ćemo igrati ovisi samo o nama”, smatra Tuđman.

Komentari