TRAGEDIJA U OSIJEKU Nekoliko sati prije smrti objavili fotografije provoda: ‘Natjecanje u ispijanju alkohola…’

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Osijeku u subotu rano ujutro na raskrižju Trpimirove i Ulice cara Hadrijana oko 4.50 sati poginule su tri osobe mlađe dobi, a još jedna je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u KBC Osijek te se liječnici bore za njezin život.

Ispao motor

Prema prvim informacijama, automobil marke BMW izletio je s ceste i zabio se u stablo. Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, rekao je za Jutarnji da je do nesreće došlo zbog izlijetanja osobnog automobila marke BMW s ceste uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te da je na tom dijelu ceste promet bio zatvoren od pet ujutro do pola deset.

“Na mjestu nesreće smrtno su stradali hrvatski državljani, dvije muške osobe u dobi od 20 i 24 godine, jedna ženska osoba u dobi 25 godina, dok je 21-godišnja djevojka teško ozlijeđena”, izjavio je Kon.

Očevid je, uz asistenciju očevidne ekipe PU osječko-baranjske, obavila općinska državna odvjetnica Vesna Osmanović, a na mjesto nesreće došli su i pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe kako bi rezanjem vrata došli do djevojke koja je sjedila iza suvozača i davala znakove života. Motor je ispao iz automobila i odletio nekoliko desetaka metara dalje. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje s mjesta događaja, u automobilu je bila ekipa koja se vraćala kući iz izlaska u noćnom klubu.



TRAGEDIJA U OSIJEKU Poginule tri mlađe osobe, a teško ozlijeđena 21-godišnjakinja trenutno stabilno

Noćni izlazak

Dvije djevojke i dva mladića posljednje trenutke života podijelili su na svojim Instagram profilima. Prije kobne nesreće četvero mladih bilo je s društvom u osječkom noćnom klubu koji je poznat po turbofolk glazbi.

Na objavljenim snimkama i fotografijama na Instagramu koje su nastale nekoliko sati prije nesreće, moglo se vidjeti da se ispred njih na stolu nalaze velike količine i razne boce alkohola, a jedna snimka bila je popraćena natpisom “natjecanje u ispijanju alkohola”. Na snimkama, doduše, nije vidljivo je li osoba koja je bila za volanom konzumirala alkohol.

No kako doznaje Jutarnji, vozač je navodno automobilom upravljao bez dozvole te je već evidentiran u policiji zbog izazivanja prometnih nesreća. Glasnogovornik policije nas je vezano za te tvrdnje uputio na državnu odvjetnicu koja je rukovodila očevidom. Međutim, potvrdio nam je da je u subotu ujutro obavljena obdukcija vozača BMW-a te uzeti uzorci krvi radi analize.

“Pogledao sam mjesto nesreće i gotovo je nevjerojatno da se tolikom brzinom, iznad 100 km/h, ako je točno što pišu mediji, netko tko nema položen ispit i tko je evidentiran zbog prometnih prekršaja usudi voziti središtem Osijeka”, piše Jutarnji list.

Komentari