TJEDNA PROGNOZA Stiže kiša i zatopljenje, na Jadranu olujno Jugo

hrt

I u novome će tjednu u Hrvatskoj i okolici biti i magle, i oblaka, i sunca, ali i mjestimične kiše, te jugozapadnjaka i juga. Oblačnije, kišovitije i vjetrovitije bit će na Jadranu i krajevima uz njega, a stabilnije u sjevernijim krajevima. I pritom posvuda za prosinac relativno toplo, vjerojatno bez “minusa” čak i u kopnenom području. Štoviše, već ujutro će temperatura zraka biti većinom viša od prosječne najviše poslijepodnevne.

Detaljniju prognozu po područjima za sljedeće dane za HRT je pripremio Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a. Još detaljnija, koju su pomogli pripremiti i drugi službujući meteorolozi – prognostičari DHMZ-a, ne samo iz Zagreba, nego i Rijeke i Splita, može se naći u HRT METEO aplikaciji, koja postoji i na engleskome i njemačkome jeziku.

Novi tjedan – iznadprosječno topao, ponegdje uz kišu…

Temperatura će zraka sljedećih dana još porasti, u kopnenom području uz jugozapadni i južni vjetar. Bit će uz to umjereno, povremeno i znatno oblačno, a malo je kiše vjerojatno uglavnom u dijelu gorske Hrvatske, i to posebno u Gorskome kotaru, a moguće i mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije.

Na Jadranu će puhati jugo, koje će prema sredini tjedna ponegdje biti jako, osobito na otvorenome moru. Bit će pritom promjenljivo i pretežno oblačno, uz kišu ponegdje na sjevernom dijelu, a od srijede i drugdje. I na moru će zatopliti te neće biti iznenađenje ako mjestimice temperatura dosegne i 20 °C, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.



Komentari