Sokol: Hrvatska radi veliki posao na braniku Europske unije

Gost Dnevnika N1 televizije bio je eurozastupnik HDZ-a Tomislav Sokol.

O mogućem odlasku stranke Fidesz Viktora Orbana iz grupacije europskih pučana kaže da ne bi ništa prejudicirao. Ističe da je EPP zasnovana na demokršćanskim načelima i obuhvaća široki spektar političkih opcija i vjeruje da će pučani ostati najjača politička opcija u Europskom parlamentu.

Vezano za konferenciju o budućnosti Europe koju treba organizirati Dubravka Šuica kaže da je to niz događanja koji će uključiti sve europske institucije i sve one koji u tome trebaju sudjelovati kako bi se EU približila građanima.

“Njezina uloga je velika kao koordinatorice i potpredsjednice Europske komisije za to pitanje”, ustvrdio je.



“U maniri ‘proleteri svih zemalja’ pokušali ocrniti Hrvatsku”

Za odabir slovenske eurozastupnice Tanje Fajon u radnu skupinu oko reformi Schengena kaže da tu ne treba izdvajati nikakve zaključke i da je stav Hrvatske jasan po pitanju Schengena.

“Hrvatska radi veliki posao na braniku Europske unije. Mislim da radimo onako kako treba i poštujemo europsko i međunarodno pravo”, ustvrdio je Sokol.

Podsjetio je i na nedavnu raspravu u EP kada su, kako kaže, aktivisti u maniri “proleteri svih zemalja” htjeli ocrniti Hrvatsku, ali da su se oni kao zastupnici iz redova pučana tome oduprli, piše N1.

Komentari