SDP-ov Matej Mišić za Otvoreno: Trgovačkoj koaliciji HDZ-a i Bandića suprotstavit ćemo se referendumom o GUP-u

Ilustracija, YouTube

Matej Mišić, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba za portal Otvoreno komentirao je odluku Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja da potvrdi Generalni urbanistički plan koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić.

“Odluka ministarstva nažalost nije iznenađujuća i pokazuje nastavak interesno-trgovačkog načina upravljanja i Zagrebom i Hrvatskom od strane HDZ-a i Milana Bandića“, rekao je Mišić.

“Sada vidimo da imaju i punu podršku HNS-a”, dodao je.

Mišić odluku ministarstva gleda u kontekstu podrške kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Vladi Andreja Plenkovića.



“Nakon što su zastupnici gradonačelnikovog kluba u Saboru podržali državni proračun, premijer je uz pomoć ministra Štromara odlučio gradonačelniku vratiti uslugu.

Vladajući u gradu i državi odlučili su ignorirati više od 20000 primjedbi građana, kao i sve prigovore stručne javnosti koja je dala negativno mišljenje o ovakvim izmjenama GUP-a”, rekao je.

SDP-ov zastupnik sada ne vidi druge alternative osim raspisivanja lokalnog referenduma o GUP-u.

“Posljednja linija obrane protiv samovolje gradonačelnika i ove gradske vlasti može biti raspisivanje lokalnog referenduma o predloženim izmjenama GUP-a.

SDP je već najavio da će nakon što se GUP uvrsti u dnevni red Gradske skupštine uputiti prijedlog za raspisivanje lokalnog referenduma kako bismo na demokratski način saznali podržavaju li građani predložene izmjene GUP-a”, zaključio je Mišić.

Komentari