RIBIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA Rekao sam da ćemo otići ako se ne pojavi Plenković

N1

Čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić gostovao je u Novom danu N1 televizije i otkrio neke detalje s maratonskih pregovora Vlade u sindikata održanih zadnja dva dana.

Vlada je sinoć, podsjetimo, obrazovnim sindikatima u štajku ponudila paket za povećanje plaća, a sindikalno članstvo će odlučivati o tome prihvaća li tu ponudu na referendumu u srijedu i četvrtak.

Vlada prosvjetarima ponudila rast plaća za 10,4 posto, sindikati umjereno zadovoljni,



Na sastanak koji je počeo jučer u 16.30, negdje oko 19 sati osobno se uključio i premijer.

Sindikati su, kaže Ribić, prijetili prekidom pregovora ako im se ne priključi i premijer.

“Ja sam to otvoreno rekao i tražio. Čak sam se našalio i rekao – ako neće doći, dajte ga uhitite i dovedite”, kazao je Vilim Ribić koji je sudjelovao na maratonskim pregovorima u Vladi.

“Nakon što se on pojavio, napokon je došlo do nekog stava Vlade da znamo gdje smo”.

“Kad je došao bio je u naglašeno dobrom, ležernom raspoloženju, vrlo pristojan. Razgovor je trajao dugo. Premijer nije razumio niz detalja i relacija koje su važne. O tome što se događa, kad je bilo povećanje koeficijenata, je li bilo povećanja plaća ranije…”, kaže Ribić. “Meni je to normalno, očekivano jer se bavi cijelom lepezom drugih briga i poslova”, dodaje sindikalist.

“Nezadovoljni smo ponudom, važnije je imati koeficijent nego dodatak. Međutim, s druge strane, ovo je 5 posto u godinu dana”, govori Ribić.

“Potvrđeno je da će svi dani u štrajku biti plaćeni”, rekao je Ribić za N1.

Komentari