Predsjednica: Ne mogu i neću dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod

”Ne mogu i neću dopustiti da Bosnu i Hercegovinu prisvaja jedan narod!”, poručila je Kolinda Grabar Kitarović koja želi novi mandat predsjednice Republike Hrvatske.

U objavi na Facebooku, između ostalog, poručila je: ”Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona koji diskriminira naš narod. Na tome radimo i u tome ćemo uspjeti. Ne prihvaćam podlu floskulu o tome da se Hrvatska ‘miješa u unutarnja pitanja druge države’.”

”Naš Ustav, Ustav Republike Hrvatske, nam nalaže skrbiti o našem narodu u Bosni i Hercegovini. Nadalje, Hrvatska prema Daytonskom mirovnom sporazumu, čiji je Aneks 4 Ustav Bosne i Hercegovine, ima obvezu skrbiti o stabilnosti Bosne i Hercegovine, a te stabilnosti NEMA bez punoga ostvarenja prava Hrvata u BiH. Oni koji narušavaju prava Hrvata su oni koji destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu, državu u koju se toliko zaklinju”, poručila je Grabar Kitarović.

”U meni vi, Hrvati Bosne i Hercegovine, uvijek imate prijatelja i saveznika, u mojem Uredu ste uvijek dobrodošli, za razliku od onih dugih 15 godina moje dvojice prethodnika, 2000.-2015. A neki drugi? Oni bi najradije da ne glasujete jer znaju da vaše povjerenje nikad neće imati”, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.



Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović je u nedjelju bila u Stuttgartu, na HDZ-ovom skupu. Govorila je o važnosti zajedništva između domovinske i iseljene Hrvatske.

“Ratovi, nedaće i život rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti. U svome prvom mandatu obnovila sam dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te ću u drugom mandatu nastaviti raditi na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske”, poručila je iz Stuttgarta Kolinda Grabar-Kitarović.

KOLINDA O ISELJENIŠTVU Znaju tko sam, ali znaju i tko ih se sjetio kada treba njihov glas

Komentari