VIDEO Novinarka napadnuta ispred nekretnine koju ministar Kujundžić skriva u Ivanbegovini: Okružili su me

Ministar zdravstva Milan Kujundžić vlasnik je kuće u rodnoj Ivanbegovini koja prema podacima njegove imovinske kartice ima ravno 100 kvaddrata i nikakvu okućnicu, piše Slobodna Dalmacija.

U zemljišnim knjigama, pak piše da je kuća velika 184 kvadrata, dok parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Osim što je u imovinskoj kartici smanjio površinu kuće za skoro pola, napisao je da je njena vrijednost mizernih 533 eura po kvadratu.

Kako su saznali novinari Slobodne Dalmacije, riječ je o luksuznoj vili, obloženoj finim kamenom i s prostranim dvorišnim bazenom.

Prilikom posjeta vili, Kujundžićev je rođak nasrnuo na novinarku i unosio joj se u lice vičući : “Ne’š ode snimat! Ko ti je da dozvolu, odakle ti nalog, ova je cesta od ministra, makni auto odavde! Miči se! Miči se!”



“Kakvoga ministra, ova je cesta javno dobro, uknjižen je na nju Grad Imotski!”, odgovorila je novinarka samouvjereno i otvorila aplikaciju katastra na mobitelu, našla parcelu ceste i pokazala mu podatke. Rekao je da je to laž i da je sve Milanovo, a da je Milan gazda kuće i da Milan ne želi oko nje novinare.

Tad su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu i okružili novinarku koja je sjela u auto i zalupila vrata.

Ministrovi rođaci koji su se sami tako predstavljali, opkolili su njezin auto sa svih strana.

Evo kako prepričava događaj novinarka: “Jedan je sjeo na gepek, onaj prvi, stao je ispred haube. Treći je navukao kapuljaču i snimao me mobitelom, on je držao suvozačka vrata da ne mogu ni ondje izaći. Četvrti je stao do mojih vrata i skidao protezu da mi je pokaže kroz staklo. Vikali su, derali se, urlali, ljuljali automobil naslanjajući se na njega. Htjela sam pobjeći, otići. Vikala sam im da se maknu, spustila sam prozor i derala se da me puste na miru da odem. Nisu htjeli. Upalila sam auto i pritisla gas. Stali su pred haubu, svim osim onog koji je čuvao gepek da ne bi slučajno pomislila otići u rikverc. Na mobitelu sam natipkala broj svojih urednika. Oni su pozvali policiju.”

“Rasklimali su mi kvaku na suvozačkim vratima, a na mojima je ogrebali. Nisam se mogla pomaknuti. Ni naprijed ni nazad. Derali su se.”

Nakon velikih neugodnosti jedan od rođaka rekao je: “Evo dobila si dopuštenje za snimat”, nakon što su napadači razgovarali s ministrom, pretpostavlja novinarka.

Policija je došla i pregledala novinarkine snimke. Zatim su su došli do ‘rođaka’.

“Ma laže nismo mi ništa, ona je tu došla a mi smo je samo pitali ‘oprostite, gospođice, možemo li vam mi kako pomoći!'”, uvjeravali su policiju. Ma kakvo auto, ma kakvo naguravanje, oduzimanje slobode. Sve su negirali rekla je novinarka Andrea Topić, Slobodna Dalmacija.

Komentari