Načelnik Pirovca Ivan Gulam napušta HNS i pridružuje se Davoru Nađiju u novoj stranci

Ante Baranic / CROPIX

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam poručio je u ponedjeljak kako napušta Hrvatsku narodnu stranku (HNS) kojoj je bio potpredsjednik te je najavio priključivanje Davoru Nađiju u osnivanju nove stranke Fokus s “nizom načelnika i gradonačelnika”. Razloge napuštanja HNS-a detaljno je objasnio na svom Facebook profilu.

“VIŠE NISAM ČLAN HNS-a

Nakon više godina članstva od danas više nisam član HNS-a. Time prestaje i moja funkcija potpredsjednika HNS-a i predsjednika HNS-a Šibensko-kninske županije. Razlozi za takvu odluku koja se nije dogodila ‘preko noći’ su brojni, ali najviše me zainteresirala prilika da s mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima počnem graditi jednu pozitivnu, novu i drugačiju stranku.

U mom fokusu i dalje ostaje vođenje prije svega Općine Pirovac i nastavak svih započetih projekata, od gradnje vrtića, pa do uređenje potrebne infrastrukture i uvjeta za ugodniji život i rad. I dalje ćemo nastaviti s apliciranjem na svaki mogući otvoreni natječaj kako bismo osigurali nova sredstva za Pirovac.



Također, razgovarajući godinama s našim ljudima po cijeloj Hrvatskoj znam da brojni žele značajne promjene kako bismo uhvatili korak sa ostalim razvijenijim državama. Želim dati svoj doprinos da Hrvatska bude drugačija, a ne vječno samo kukati po kavama. Želim državu koja se ne miješa ‘u moj novčanik i krevet’. Državu sa bitno manjim porezima koji omogućavaju poduzetnicima da razvijaju tvrtke i zapošljavaju. Državu u kojoj nije važno koga voliš i u kojoj ne brojiš krvna zrnca svojim susjedima. Želim državu u kojoj javna administracija nije svrha samoj sebi već partner s kojim komuniciraš s par klikova online. Želim više. Danas.

Postavljene ciljeve želim postići sa već dokazanim uspješnim gradonačelnicima, načelnicima i pojedincima koji nam se pridružuju. Znamo da to možemo napraviti, jer smo svi to već uspjeli u svojim sredinama gdje smo dobili priliku. Odlučili smo se udružiti i osnovati zajedničku stranku FOKUS.

Tražiti ćemo podršku građana da ovaj put donesemo potrebne promjene i u državi nakon parlamentarnih izbora”, rekao je na Facebooku Ivan Gulam.

Podsjećamo, Davor Nađi gostovao je u podcastu portala Otvoreno u kojemu je najavio odlazak iz HNS-a i osnivanje nove stranke Fokus.

“Stranka još nije osnovana, najavili smo tek osnivanje. To će biti jedna stranka koja će biti u skladu s našom vizijom, pa i s ovim što radimo u Svetoj Nedjelji, a koja će okupiti i druge ljude koji na taj način vide razvoj cijele Hrvatske”, rekao je Nađi u intervjuu za portal Otvoreno.

Davor Nađi: Ljudima je dosta praznih priča i političkih floskula, ovaj put će prepoznati tko stvarno radi

Komentari