Modri i Bjelica razočarani ispadanjem: Valjda je tako trebalo biti

Damir Krajac / CROPIX

Uoči posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama Dinamo je bio u igri za plasman u osminu finala Lige prvaka, no nažalost rasplet je bio najgori mogući i “Modri” su završili natjecanje kao posljednji zaključivši svoju europsku priču za ovu sezonu.

Dinamo je 24 minute bio u osmini finala Lige prvaka, no nažalost na koncu je ispao iz Europe.

Nenad Bjelica i igrači nisu skrivali razočaranje ovakvim završetkom sezone.

“Valjda je tako trebalo biti,” kazao je Nenad Bjelica, dok je kapetan Arijan Ademi dodao: “Bila je ovo teška večer, ispali smo iz Europe, šteta što nismo prošli.”



Tugu nije skrivao niti Bruno Petković.

“Razočarani smo kako se sve rasplelo,” kazao je napadač hrvatskog prvaka.

Bjelica je istaknuo kako se njegova momčad odlično držala, međutim nakon što je City okrenuo rezultat bilo se teško vratiti.

“Prvo poluvrijeme smo se odlično držali. Fizički smo parirali, zabili smo gol i imali još nekoliko kontri i polukontri. Nažalost, primili smo pogodak iz jedine njihove prilike. U nastavku smo htjeli nastaviti u tom ritmu, ali smo primili dva brza gola, a onda se protiv Cityja teško vratiti,” kazao je trener hrvatskog prvaka.

Dinamov strateg se osvrnuo i na prvi pogodak koji su gosti zabili u situaciju dok su dva igrača Dinama ležala na terenu.

“Kada su izjednačili bio je to šok. Nije tu bilo fair playa, ali što je tu je, primili smo gol. Možda smo i mi trebali bolje reagirati.”

Bjelica je uoči početka utakmice imao velikih problema s izostancima, nedostajala su tri ključna igrača iz posljednjeg reda obrane. Međutim, nije tražio ispriku.

“Svi su dali maksimum, premda nisu igrali na svojim pozicijama. Ponosan sam što smo ostvarili. Vratili smo ljude na tribine, da vjeruju u ovaj Dinamo.”

U drugom susretu u skupini Atalanta je u Harkivu pobijedila Šahtar sa 3-0 probivši se na drugu poziciju. Ukrajinci sele u Europsku ligu, dok je Dinamo pao na četvrto mjesto.

“Valjda je tako trebalo biti. Ne znam zašto smo Šahtar propustili u Harkovu i Zagrebu. Trebamo još više raditi, moramo se još pojačati kako bi bili još konkurentniji.”

Dinamov kapetan Arijan Ademi je istaknuo kako je Dinamo ove sezone ostvario velike stvari.

“Bila je ovo teška večer. Ispali smo iz Europe, šteta što nismo prošli dalje. Sretan sam što sam bio dio ove ekipe, napravili smo velike stvari.”

Ademi je naglasio kako je City kod prvog gola iskoristio što su dva igrača Dinama ležala na terenu, ali i priznao kako su u nastavku gosti bili bolji.

“U nastavku su bili bolji i zasluženo su slavili. Pokazali su svoju klasu,” kazao je.

Dominik Livaković je istaknuo kako je Dinamo igrao dobro do prvog primljenog gola.

“Nakon toga smo pali, a oni su pokazali svoju kvalitetu. Nakon drugog gola utakmica je otišla na njihovu stranu. Nažalost, nije nas nagradilo, ali moramo ići dalje,” kazao je Dinamov vratar.

Bruno Petković je naglasio kako se momčad borila, ali da to nije bilo dovoljno.

“Borili smo se, dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Razočarani smo kako se sve rasplelo,” kazao je Petković dodavši: “Odigrali smo odličnu jesen u kojoj više nismo imali sreće nego što jesmo.”

Komentari