Mate Madžar nije od Bandića dobio štand i nije mu ga dodjelio grad Zagreb, već je navedeni štand potpuno zakonito transparentno i po tržišnim uvjetima, uzeo u zakup od zakupodavca

Advent u Zagrebu/ Ilustracija Foto: Cropix

U redakciju portala Otvoreno. hr pristigao je zahtjev za ispravkom članka “MADŽAR U DRUŠTVU ‘KRALJA ADVENTA’ Brat savjetnika predsjednice od Bandića dobio adventski štand” koji je objavljen 3. siječnja 2020. godine.

MADŽAR U DRUŠTVU ‘KRALJA ADVENTA’ Brat savjetnika predsjednice od Bandića dobio adventski štand

U zahtjevu se navodi kako je netočan naslov teksta u kojem stoji da bi Mate Madžar, brat Tomislava Madžara, “od Bandića dobio adventski štand”, kao i navod iz teksta kako je “Grad Zagreb štand dodijelio njegovoj tvrtci Roza vrpca, koja je prijavljena na adresi Tomislava Madžara”.



Također u ispravku se navodi kako je “društvo Roza vrpca j.d.o.o., u kojem je Mate Madžar odgovorna osoba, zaključilo je 21. studenoga 2018. s društvom Pepermint d.o.o. Ugovor o zakupu pozicija, na temelju kojeg Ugovora je društvo Roza vrpca j.d.o.o. dobilo u zakup poziciju koja uključuje kućicu u sklopu adventskog događaja pod nazivom Božićna bajka. Dakle, Mate Madžar, odnosno društvo kojeg je odgovorna osoba, nije ‘od Bandića dobio adventski štand’, odnosno, nije mu ga ‘dodijelio Grad Zagreb’, kako se to zlonamjerno i neistinito navodi u naslovu teksta i samom tekstu, već je navedeni štand potpuno zakonito, transparentno i po tržišnim uvjetima, uzeo u zakup od zakupodavca, društva Pepermint d.o.o

Navodeći da je Mate Madžar adventsku kućicu ‘dobio’ od Milana Bandića, odnosno Grada Zagreba, implicira se da je isti protuzakonito i mimo propisanih procedura ostvario korist za sebe, što je u potpunosti netočno. Na taj način nanesena mu je velika i nepopravljiva šteta”, piše u demantiju poslanom po odvjetničkom društvu Cogurić & Partneri. 

Ispravak prenosimo u cijelosti.

Komentari