Lokalne vlasti u Tuzli i Sarajevu bune se protiv smještaja migranata

Lokalne vlasti u Tuzli u ponedjeljak su se usprotivile namjeri državnih institucija BiH da na području toga grada smjeste migrante, dok je Vlada Sarajevske županije najavila kako smještaj migranata uvjetuje ravnomjernom raspodjelom migranata širom BiH.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izjavio je kako su državno Vijeće ministara i vlada Federacije BiH svojom odlukom da se vojarna u Ljubačama dodijeli Vijeću ministara BiH za smještaj migranata posve zaobišle lokalne vlasti.

“Ovakva odluka je dovela do uznemirenosti svih građana Tuzle. Mi tražimo da ova odluka Vlade Federacije BiH bude stavljena izvan snage”, rekao je Imamović.

Mještani naselja Ljubača, koji su uglavnom Hrvati, prošloga tjedna upozorili su kako bi smještaj migranata nedaleko njihovih kuća mogao dovesti do njihova egzodusa.



Gradonačelnik Imamović upozorio je kako odgovornost za problem s migrantima snosi Vijeće ministara koje nije u stanju zaštititi granicu, piše Direktno.hr.

Podsjetimo, predstavnici Europske komisije u ponedjeljak su u Bihaću pozvali sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini da se što prije uključe u rješavanje problema proisteklih iz velikog priljeva ilegalnih migranata u tu zemlju.

Inzistirali su na zatvaranju kampa Vučjak u kojemu na stotine migranata boravi u krajnje nehumanim uvjetima.

Komentari