KOLINDA O ISELJENIŠTVU Znaju tko sam, ali znaju i tko ih se sjetio kada treba njihov glas

Kolinda Grabar Kitarović je u nedjelju bila u Stuttgartu, na HDZ-ovom skupu. Govorila je o važnosti zajedništva između domovinske i iseljene Hrvatske.

Objavu predsjednice prenosimo u cijelosti.

“HRVATI IZVAN HRVATSKE NISU ‘DIJASPORA’, ONI SU ISELJENA HRVATSKA – NAŠA BRAĆA, NAŠA SNAGA!

U Stuttgartu sam nazočila svečanosti obilježavanja 30. godišnjice utemeljenja prvoga ogranka Hrvatske demokratske zajednice u Njemačkoj. Sve manje trebamo govoriti o ‘Hrvatima u Hrvatskoj’, ‘Hrvatima u Njemačkoj’, ‘Hrvatima u Bosni i Hercegovini’, a sve više o – Hrvatima.



Ratovi, nedaće i život rasuli su nas diljem svijeta, no gdje god se nalazili – dijelimo vrijednosti obitelji, rada i vjernosti Domovini iz koje smo potekli i u koju se želimo vratiti. U svome prvom mandatu obnovila sam dotad pokidane veze s hrvatskim iseljeništvom te ću u drugom mandatu nastaviti raditi na jedinstvu domovinske i iseljene Hrvatske.

Sretna sam što su me naši ljudi u Njemačkoj u ovolikom broju i ovako srdačno danas dočekali. Hrvati izvan Hrvatske su me 5 godina ugošćavali u svojim zajednicama, u svojim klubovima, u svojim obiteljskim domovima. Znaju tko sam i iza čega stojim. A znaju i tko ih ignorira, pa i želi da nikad više ne glasuju, kao što znaju i tko ih se sada odjednom sjetio, kada nasušno treba njihov glas”, napisala je predsjednica.

Komentari