Jandroković: Milanović nešto mulja, predsjedniku s karakterom rugaju se čak i u Prnjavoru

Predsjednik Sabora Gordan Jandorković još je jednom ponovio kako vjeruje u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. Za Milanovića, kaže, misli da nešto mulja.

Komentirajući izjavu ministra državne imovine, Marka Banožića, koji je rekao da tko nije za Kolindu Grabar Kitarović, nije za HDZ, Jandroković je rekao da su svi u HDZ-u u ovom trenutku posvećeni tome da na izborima pobijedi njihova kandidatkinja. “Angažirala se cijela stranka, svi istaknuti članovi u tome sudjeluju. Uvjeren sam da će sve biti dobro za nju i da će Kolinda Grabar Kitarović opet biti predsjednica”, rekao je Jandroković.

HDZ je najjača politička stranka u Hrvatskoj

Upitan hoće li, temeljem Banožićeve izjave, biti čistki u HDZ-u nakon izbora, Jandroković je rekao da o tome ne treba govoriti. “Iza nje stoje svi dobronamjerni članovi HDZ-a”, rekao je Jandroković, dodavši da će se, bude li nedobronamjernih kad je u pitanju aktualna predsjednica, s njima razgovarati nakon izbora, ali nije želio dalje govoriti o mogućim sankcijama.

“Što se tiče Hrvatske demokratske zajednice, ne brinite se za nju, ona je snažna, najjača politička stranka u Hrvatskoj”, rekao je Jandroković.



Govoreći o troškovima kampanje, Jandroković je rekao da u HDZ-u pedantno prate troškove. “Naći ćemo balans između donacija i onoga što će dati HDZ. Mi smo u dobrom financijskom stanju, to je općepoznato i najbolje ćemo iskoristiti sva financijska sredstva”, rekao je Jandroković, dodavši da će, bude li trebalo, ići i do maksimuma.

Maksimalan iznos, podsjetimo, koji kandidati smiju potrošiti u kampanji iznosi 8 milijuna kuna, a Kolinda Grabar Kitarović dosad je potrošila 2,75 milijuna kuna.

Milanović nešto mulja i pitanje je je li dužan nekome

Upitan za komentar predsjedničine izjave na predizbornom skupu, da ima dogovore s državama da mladi Hrvati rade preko interneta i zarađuju 8.000 eura, Jandroković je rekao da je predsjednica ostvarila izvanredne rezultate na međunarodnom predstavljanju Hrvatske, da je imala mnoge kontakte i razgovarala s hrvatskom dijasporom te ostvarila kontakte koji bi mogli ostvariti takvu vrstu suradnje.

“Očito je da se danas dosta izmijenio način rada, pogotovo mlađih generacija, oni rade od kuće često i zarađuju vrlo dobro. Kompjuterski stručnjaci, nije im takva teza strana i ja znam da je sve više onih koji rade od kuće i zarađuju bolje od onih koji odlaze na radna mjesta”, rekao je Jandroković.

Komentirao je i izjave predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića. “On je danas trebao govoriti o franku, ali nije znao koja je stranka uopće, toliko je nervozan, konfuzan. On ni danas nije rekao s kim je radio. Čovjek očito nešto mulja, jer najlakše bi bilo reći radim s tim, tim i tim, ovako kad ne kažeš s time si radio, postavlja se pitanje jesi li možda dužan nekome. Smatram da Zoran Milanović nešto mulja i zato ga prozivam. Birači moraju znati za svakog kandidata postoji li neka poveznica koja bi ga mogla dovesti u poziciju da je nekome nešto dužan”, rekao je Jandroković.

Kad odlučiš postati predsjednik moraš biti transparentan

“Ako postoje poslovne tajne, onda ne možete biti predsjednici Republike. Kad odlučiš biti predsjednik, moraš biti transparentan. On predbacuje HDZ-u da nije transparentan i koristi ružne izraze, a sad može biti potpuno transparentan. Ja više s njime polemizirati neću, ja sam ovo pitanje otvorio zbog hrvatskih građana, koji moraju znati što hrvatski predsjednik radi. Budući da to nije rekao, ostaje osjećaj muljanja. On je svojim izjavama izazvao čak i sažaljenje gradonačelnika Prnjavora. Predsjednik s karakterom je takav da mu se rugaju čak i u Prnjavoru”, rekao je Jandroković.

“Ne planiram posebno polemizirati s Milanovićem, ali moramo se braniti od njegovih uvreda. On na najružniji način govori o političkoj konkurenciji. Zato sam rekao da je bijesan, on ne želi argumentima polemizirati, ako nema argumenata, ide uvredom”, rekao je Jandroković, piše N1.

Komentari