U potresu u Albaniji 39 mrtvih, među njima četvero djece

Albanske vlasti objavile su kako se i dalje traga za preživjelima pod ruševinama te da je dosad nađeno 39 mrtvih i svi su identificirani. Prema posljednjim informacijama u potresu je ozlijeđeno preko 650 ljudi.

Televizija OraNews objavila je njihova imena i dob. Najmlađi poginuli imao je tek 3 godina, dok je najstarija poginula osoba imala 85 godina.

U Draču je nađeno 15 žrtava, među njima je dvoje djece. U Kruji su nađene 23 žrtve, među njima je također dvoje male djece.

Spašeno 45 osoba

Nakon potresa magnitude 6,4, najsnažnijeg koji je zadesio Balkan posljednjih desetljeća, Tirana je proglasila izvanredno stanje u dva potresom najpogođenija grada: Draču na Jadranskom moru i Thumaneu sjeverno od Tirane.



Nakon što su spasili 45 osoba, spasioci vode borbu s vremenom i pokušavaju pronaći preživjele pod ruševinama, od kuda dopiru očajnički krikovi.

Albanska vojska organizirala je privremeni smještaj za žrtve potresa na nogometnim stadionima na najteže pogođenim područjima, ali mnogi su morali provesti noć na otvorenom.

Italija, Francuska, Rumunjska, Turska, Grčka, Hrvatska, Crna Gora, Kosovo i Srbija poslali su 200 specijaliziranih vojnika, alate i timove pasa tragača kako bi pomogli u akcijama spašavanja.

Operacije spašavanja su izrazito teške jer se zbog osjetljivosti mjesta ne mogu koristiti strojevi. “Moramo raditi rukama”, rekao je Hasan Lala, koji traži članove obitelji, prenosi N1.

Komentari