Ivan Anušić čestitao Zoranu Milanoviću

N1

Voditelje kampanje predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u nedjelju da rezultat njihove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović nije dobar te čestitao kandidatu SDP-a Zoranu Milanoviću, a ocijenio je da je najveći problem drugog kruga velik broj nevažećih glasačkih listića.

“Da, rezultati nisu dobri, očigledno je da je velika razlika između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović. Birači su glasali i odlučili da je u ovom srazu bolji kandidat Zoran Milanović i ja mu čestitam na tome”, rekao je Anušić u nakon prvih rezultata DIP-a drugog kruga predsjedničkih izbora koji pokazuju značajnu prednost Milanovića.

Vidjet ćemo što će budućnost donijeti i kako će Milanović opravdati povjerenje onih koji su za njega glasali, kao i svi oni koji će biti u Uredu predsjednika, kao i na koji će način voditi politiku, dodao je.

Najviše je nezadovoljan ogromnim brojem nevažećih listića, za koje je uvjeren da će ih biti 5 posto.



“Traženje da se listići poništavaju, da se ne glasa za kandidata je dovelo do ovog rezultata. To nije mudro i vidjet ćete da su svi oni koji su to napravili – pogriješili. Jer, budućnost će donijeti neke stvari koje neće biti toliko dobre koliko su oni mislili s time što će poništiti listić. Nažalost, oni su odlučili to tako napraviti. Vidjet ćete da će biti preko 5 posto nevažećih listića i to će biti možda i najveći problem ovih izbora”, ocijenio je Anušić.

Na pitanje je li to kritika Miroslavu Škori, odgovorio je kako svatko tko se želi baviti politikom i biti ozbiljan političar nikad ne smije “raditi negativu, već treba biti kohezivni faktor”.

“A ako govorimo o desnom krilu, desnici općenito, onda je upravo drukčije trebao postupiti Škoro i svi koji su uz Škoru”, ustvrdio je Anušić.

Škoro je u prvom krugu predsjedničkih izbora završio na trećem mjestu te kasnije objavio putem društvenih mreža da će u drugome krugu “dopisati” broj 3 i “hrvatski narod” te to zaokružiti.

Na pitanje kako će se rezultat predsjedničkih izbora odraziti na HDZ, Anušić je ocijenio da će svakako potaknuti neke procese unutar stranke.

“To ćemo vidjeti, na redu su unutarstranački izbori, svakako će to potaknuti neke procese unutar stranke. Kako će se odraziti to ćemo vidjeti vrlo brzo, kad budemo proanalizirali sve on što je bilo iza nas i što je ispred nas”, rekao je.

Simpatizeri Kolinde Grabar-Kitrović u u kompleksu City Plaza uz domoljubne pjesme čekaju da im se ona obrati.

Komentari