Hrgović protiv dvostrukog izazivača za svjetsku titulu lovi najveću pobjedu karijere

Filip Hrgović danas ulazi u ring protiv Erica Moline, bivšeg dvostrukog izazivača za titulu prvaka svijeta. Riječ je o predborbi u Riyadu (Saudijska Arabija), na eventu na kojem će glavna borba večeri biti revanš Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue.

Molina je prema BoxRecu 35. boksač svijeta, a iza sebe ima sjajan rezime u čak 32 odrađene borbe. Dva je puta napadao svjetsku titulu, no oba je puta bio poražen. Deontay Wilder je bio bolji 2015. godine, dok je godinu kasnije slavio i Anthony Joshua.

U svojoj bogatoj karijeri ima veliki broj velikih mečeva i isto tako velikih pobjeda. Ukupno je ostvario 27 pobjeda, uz svega pet poraza, od čega je čak 19 puta slavio nokautom! Posljednji nastup upisao je u veljači ove godine kad je savladao Nicka Guivasa.

Molina je boksač iz Texasa, a nadimak mu je Drummer Boy (bubnjar). Visok je 193 cm, što je pet centimetara manje od Hrgovića, a poznat je po vrlo agresivnom stilu boksa. Spreman je primati udarce s ciljem ostvarivanja tempa meča kakav njemu odgovara.



Njegova karijera ima i jednu veliku mrlju. Krajem 2017. suspendiran je na dvije godine zbog pada na doping testu nakon meča protiv Joshue. Pošto je suspenzija došla od strane britanske komisije, zabranu boksati dobio je samo na Otoku.

Hrgović se na BoxRecu nalazi na 13. mjestu, a za svoj jubilarni deseti profesionalni meč dobio je veliku priliku. Osim što za suparnika ima ugledno boksačko ime, Hrgović je dobio priliku boriti se na istom eventu kao i dva boksačka velikana današnjice – Ruiz i Joshua.

Zadatak nije lak, no ovakav tip protivnika zapravo je prirodan put za Hrgovića, kojem je i vodeći europski promotor Eddie Hearn najavio veliku 2020. godinu. Da bi ona bila takva, morat će aktualnu godinu završiti pobjedom.

Recimo još za kraj da će se borba održati na maksimalno 10 rundi, te da se njihov izlazak ne očekuje prije 18 sati po hrvatskom vremenu, piše Gol.hr.

Jako nevrijeme moglo bi ili dodatno pomaknuti vrijeme održavanja borbi ili bi neke od njih mogle biti otkazane – u prvom redu ona glavna između Anthonyja Joshu i Andyja Ruiza!

Komentari