Forum Europa-Ukrajina 2020 o novim izazovima za zemlju nakon političkog zaokreta

U poljskim mjestima Rzeszów i Jasionka, 04. 05. veljače 2020 organizira se Forum Europa-Ukrajina 2020. Više od 800 sudionika imat će priliku slušati o ključnim temama za budućnost Ukrajine.

Posebni naglasak ovogodišnjeg Foruma bit će promjena vlasti u Ukrajini, nakon izborne pobjede komičara Volodymyra Zelenskyja. Ekonomska nestabilnost, loše vidljivi učinci reformi te teška socijalna situacija uzrokovali su rašireno nezadovoljstvo te zahtjeve za promjenama.

Međutim, ostaju pitanja kakva će biti politika novoizabrane vlasti te hoće li Ukrajina iskoristiti mogućnosti koje nudi suradnja sa zemljama Europske unije i NATO-a.

Rasprave Foruma Europa-Ukrajina 2020 usredotočit će se na ključna pitanja modernizacije i razvoja gospodarskog potencijala Ukrajine, mogućnosti regija i suradnju s partnerima iz Poljske i drugih europskih zemalja. Razmatrat će se uvjeti za izgradnju moderne teritorijalne samouprave i civilnog društva. Govorit će se i o pitanjima sigurnosti Ukrajine u strukturi europskih i globalnih odnosa.



Na Forumu će gostovati predstavnici vlada, lokalnih vlasti, institucija EU-a, međunarodnih organizacija te osobe iz političkog i gospodarskog života, diplomati, analitičari i stručnjaci iz Poljske, Ukrajine, zemalja EU, susjednih zemalja i SAD-a.

Europsko-ukrajinski forum od 2007. godine organizira Institut za istočne studije u Varšava.

 

Portal Otvoreno medijski je pokrovitelj Foruma Europa-Ukrajina 2020 za Hrvatsku.

Komentari