Evo kako kuhano vino priprema slavni britanski kuhar

Iscijedite sok klementine i limete, dodajte mahunu vanilije i lovorov list, pomiješajte s vinom, zagrijte i uživajte u adventu, savjetuje poznati britanski chef Jamie Oliver. Smatra da je njegova verzija kuhanog vina poput Božića u čaši koji se ne smije propustiti.

“To je prekrasno slavlje svih božićnih začina poput zvjezdastog anisa, cimeta i indijskog oraščića. Ako imate neki začin koji obožavate, a nije nužno zimski, slobodno se poigrajte s okusima jer nećete pogriješiti”, savjetuje Jamie Oliver.

Sastojci: 2 boce crnog vina, 2 klementine, limeta, 300 g šećera, 6 klinčića, štapić cimeta, mahuna vanilije, 3 lovorova lista, indijski oraščić, 2 zvjezdasta anisa.

Priprema: Uspite u lonac šećer, koru i sok limete i klementina. Dodajte sve začine. Zalijte s onoliko vina da prekrije šećer i kuhajte dok smjesa ne postane sirupasta. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina, pišu 24 sata.



Komentari