Esih uzvraća Hasanbegoviću: Nisam Bandićev žeton, imat ćemo prilike vidjeti njegovu politiku

Darko Tomas / CROPIX

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Bruna Esih u utorak je komentirala optužbu njezina bivšeg stranačkog kolege Zlatka Hasanbegovića da mu je na njezin zahtjev oduzeto mjesto u Skupštini poručivši mu neka se on slobodno bavi stolicama, dok se oni bave projektima.

“Dok se mi bavimo amandmanima koji su postali sastavni dio proračuna i s kojima se izrazito ponosimo – i danas smo obišli groblje poginulih vojnika koje je bilo sravnjeno 1945. – i želimo da se stvari pomiču s mrtve točke, gospodin Hasanbegović neka se slobodno bavi stolicama”, izjavila je gradska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih novinarima u Gradskoj skupštini.

Hasanbegović je ranije ustvrdio da mu je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet jučer šeretski odgovorio da su dva zastupnika novi žetončići, novi dio njihove skupštinske većine, pa da im se morala učiniti ta mala usluga.

“To bi bila vjerojatno nekakva nova vrsta, nova razina političke trgovine. Doista je ispod svake razine uopće i komentirati takvo što. Dakle, zna se gdje je bilo moje mjesto i gdje sam sjedila. Što vidi gospodin Hasanbegović, doista ne znam”, odgovorila je Esih komentirajući Hasanbegovićeve tvrdnje.



Esih: Bandić ima većinu i bez nas

Na pitanje kako to da su Neovisni za Hrvatsku ovaj put podržali gradski proračun premda su lani odlučili izaći iz koalicije s gradonačelnikom Milanom Bandićem, Esih je odgovorila kako su prije tjedan dana najavili da će, ukoliko Bandić prihvati njihove amandmane, oni prihvatiti proračun.

“Do svoje riječi držimo, a gradonačelnik je većinu imao i bez nas”, rekla je Esih.

Komentirajući Hasanbegovićevu tvrdnju da su ona i potpredsjednik Gradske skupštine Krešimir Kartelo, dvoje zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, “novi žetoni Milana Bandića”, Esih kaže da Hasanbegović može tvrditi što god hoće.

“Vidjet ćemo njegovu buduću politiku”, dodala je.

Podsjetila je da su u gradskom proračunu za 2020. prihvaćeni amandmani Neovisnih za Hrvatsku vezani uz izgradnju Dinamovog stadiona, Jarunski most i uređenje groblja hrvatskim vojnicima na Mirogoju koje je 1945.  u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna, uglavnom za pripremu dokumentacije.

Hasanbegović tvrdi da mu je Esih ukrala stolicu te da mu se Prgomet pohvalio sa novim ‘žetončićima’

Komentari