DIP ODGOVORIO JURIČANU Mi nismo tijelo koje može bilo kojem kandidatu omogućiti ulazak u Ured predsjednice

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poručilo je u ponedjeljak predsjedničkom kandidatu Dariu Juričanu kako ono nije tijelo koje bilo kojoj osobi, pa tako ni kandidatu za predsjednika države, može omogućiti ulazak u Ured predsjednice.

Povjerenstvo ne može omogućiti ulazak ni u bilo koju drugu državnu rezidenciju ili nekretninu koja je u vlasništvu države ili kojom ona upravlja, odgovorio je DIP Juričanu koji mu je u subotu prigovorio da Ured predsjednice ne odgovara na njegov zahtjev za obilaskom Ureda čime se umanjuje ravnopravnost kandidata u izbornoj utrci i stvara neracionalan dojam da je ta lokacija za njega neostvariva.

“Uvidom u Vaš podnesak, koji ste nazvali prigovorom zbog nepravilnosti, utvrđeno je da činjenice koje navodite nisu nepravilnosti u postupku kandidiranja niti izbora, zbog kojih bi se, u smislu članka 45. Zakona o izboru predsjednika Republike, mogao uložiti prigovor”, odgovorio je DIP Juričanu.

Juričan je uz napomenu da je objavom Povjerenstva 5. prosinca postao službeni kandidat za predsjednika države, od DIP-a zatražio da mu se dopusti da prije izbora, koji će se održati 22. prosinca, razgleda Ured predsjednika.



Komentari