Dario Hrebak poslao poruku Pupovcu i Škori: Svatko svoje podjele i svoja uvjerenja nosi sa sobom, a ostavlja ih iza sebe drugima

“Kolinda Grabar-Kitarović – Predsjednica. Jer Hrvatska zna”, “Zoran Milanović – Normalno, predsjednik s karakterom”, “Miroslav Škoro – Sad il’ nikada!” – izborni su slogani troje glavnih predsjedničkih kandidata koji se od četvrtka na jumbo plakatima mogu vidjeti ispisani i na ćirilici. Na dnu tih plakata stoji SNV na latinici i ćirilici, te slogan “Da se bolje razumijemo”.

Riječ je o trećoj, ujedno i završnoj fazi ćirilične kampanje “Da se bolje razumijemo” koju je prije dva mjeseca pokrenulo Srpsko narodno vijeće, a čiji je cilj skinuti stigmu s ćirilice. Kampanja bi trebala trajati do kraja godine, a plakati će biti postavljeni u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

SNV je, naime, iskoristio službeni početak predsjedničke kampanje kako bi skrenuo pozornost na, kako je rekao predsjednik SNV-a Boris Milošević, činjenicu da su “prema Ustavu svi građani Hrvatske ravnopravni, bez obzira koje pismo koristili”.

Akcija je izazvala oprečne reakcije, od gnušanja do nonšalancije. Međutim, na reakcije Miroslava Škore i Milorada Pupovca reagirao je HSLS koji je prepravio plakat SNV-a.



“Mi se razumijemo i bez Pupovca i Škore”, piše na plakatu HSLS-a kojeg je na društvenim mrežama objavio Dario Herbak.

“‘Od zlobe i mržnje života nema, a od dostojanstva i tolerancije suživota ima ma di god bili. Nema te kuće nema te bašte, nema te međe oko koje se ne može ćirilicom i latinicom napisati pismo ljubavi.’

Da je svijet tolerantan ne bi bilo nas što sanjamo o ponosnom poštenom narodu i uspješnoj državi. Zato o svojim snovima govorim jer vjerujem u slobodu. Svatko svoje podjele i svoja uvjerenja nosi sa sobom, a ostavlja ih iza sebe drugima.

Postoje riječi ohrabrenja i nade poput Vladinih. Ponekad osim mudrosti ostane ljudska glupost koja nastavlja živjeti i kada joj vrijeme iscuri”, napisao je predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak na svom Facebook profilu.

Komentari