Dalić: Todorićevu konferenciju bilo je tužno gledati, on bježi od vlastite odgovornosti i pogrešaka

Goran Mehkek / CROPIX

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić održao je prvu konferenciju za medije na kojoj je  “iznio nove dokaze” vezane uz slučaj Agrokor. Sve što je izrečeno šokiralo je i poprilično uzrujalo bivšu ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić. Dalić mu nije ostala dužna.

“Tužno je gledati koliko je osoba koja je do prije koju godinu smatrana sposobnim poduzetnikom spremna bježati od odgovornosti i vlastitih pogrešaka. Umjesto iznošenja laži i izmišljanja teorija zavjere gospodin Todorić bi trebao priznati pogreške koje je učinio u upravljanju Agrokorom i zbog kojih je Agrokor završio u stečaju”, smatra Dalić i dodaje:

“Istina je da je Agrokor završio u stečaju jer gospodin Todorić i Uprava Agrokora nisu na vrijeme prepoznali, reagirali i spriječili krizu u Agrokoru. Vjerovnici su u nagodbi otpisali Agrokoru tri milijarde eura odnosno 22,2 milijarde kuna kredita kojima je Agrokor opteretio upravo gospodin Todorić, a cijeli proces porezne obveznike, proračun i hrvatske građane nije koštao ništa.”

Todorić: Plenković sa svime upravljao, on je znao tko će biti novi vlasnik Agrokora



Otkrila je još jedan bitan detalj koji pobija riječi bivšega vlasnika Agrokora.

“Istina je također da je gospodin Todorić zajedno sa svim članovima Uprave Agrokora zatražio od Trgovačkog suda u Zagrebu primjenu Zakona o izvanrednoj upravi. Bez njihova zahtijeva sudu izvanredna uprava ne bi bila moguća. Smatram stoga da je krajnje vrijeme da se gospodin Todorić suoči sa svojim greškama i prestane iznositi laži, apsurdne teorije zavjere i vrijeđati ljude koji su sudjelovali u sprječavanju da se kolaps Agrokora transformira u kolaps hrvatskog gospodarstva”, zaključila je Dalić.

Naime, Todorić tvrdi kako su mu dostavljeni “do sada tajni dokumenti” koji, navodno, “potvrđuju djelovanje organizirane grupe Borg formirane s krajnjim ciljem protupravnog oduzimanja privatnog vlasništva najveće regionalne kompanije”. No, možda je bivšu ministricu uzrujalo i što se osvrnuo na nju.

“Bivša ministrica Dalić je u svojim komentarima na strategiju oduzimanja Agrokora poslala stav da vlasništvo nad Agrokorom neće biti isto kao što je sada”, kazao je Todorić, piše RTL.

Komentari