Červar: Moramo se resetirati, čeka nas zadatak u Stockholmu

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon dramatične pobjede nad Njemačkom (25-24) u subotu i plasmana u polufinale EURA u ponedjeljak u Beču čeka ogled sa Češkom.

Nakon kratkog slavlja i malo sna, već u rano jutro u nedjelju dočekale su ih nove obveze. Najprije one medijske jer, nakon drame s Njemačkom i ulaska u polufinale europskog prvenstva, naši su rukometaši zanimljivi ne samo hrvatskim nego i svjetskim medijima.

“Nisam dugo zaspao, gledao sam utakmicu još jedanput i analizirao je. Vidjet ćemo kakvo je zdravstveno stanje svih igrača, imamo još dvije utakmice u Beču, i u jednoj smo prednosti jer smo osigurali nastup u polufinalu. Međutim, moramo se resetirati, opet ispočetka, jedan zadatak smo ispunili, a drugi nas čeka u Stockholmu”, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, dodavši važnost pobjede nad Njemačkom.

Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto

“Nijemci su bili moćni i motivirani, probijali nam zonu, bilo je teško izdržati, ali prema kraju zona nam je opet postala granitna, došla je do izražaja gustoća u obrani, zabijali smo lake golove. Stepančić je zabijao, a Karačić pokazao zašto je u strašnoj formi. Naši golmani imali su ukupno pet obrana, njihov vratar Wolf čak 13, a opet su izgubili. Ovo je pobjeda za povijest i moje deseto polufinale s Hrvatskom. Vraćamo se tamo gdje nam je mjesto.Niti jedna reprezentacija nema ovakav kontinuitet od 2000. godine, ni Švedska, ni Danska, ni Francuska. A naša liga je slaba, nema para za trenere, doktore, kolektivni sportovi u Hrvatskoj odumiru i mala je selekcija”, kazao je Červar.



S Češkom smo igrali ukupno šest puta i dobili pet utakmica, a jedini poraz je sa SP-a na Islandu 1995. godine (25-27). Na posljednjem europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine u susretu za peto mjesto pobijedili smo s 28-27, a Česi su na tom natjecanju bili jedno od najugodnijih iznenađenja. Imali su i prvog strijelca Ondreja Zdrahalu. Iz tog hrvatskog sastava otprije dvije godine u Beču su sedmorica hrvatskih i osmorica čeških igrača.

Dvoboj se igra u ponedjeljak 16 sati.

Komentari