Bilić preokrenuo i odvojio se na vrhu, ‘zaboravljeni’ hrvatski stoper zabio protiv Rooneyja

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi Slaven Bilić, vratili su se na pobjedničke staze nakon što su u susretu 32. kola Championshipa na gostovanju pobijedili Reding sa 2-1 povećavši prednost pred Leeds Unitedom na šest bodova.

Nakon što je sedam kola bila bez pobjede, Bilićeva momčad ponovo juri prema plasmanu u Premiership spojivši tri pobjede u nizu pri čemu dvije na gostovanjima.

WBA je prvo kod kuće pobijedio Luton Town sa 2-0, potom na gostovanju Millwall sa 2-0, a u srijedu i Reading sa 2-1 okrenuvši rezultat nakon što je domaćin poveo u 11. minuti golom Georgea Puscasa iz jedanaesterca.

Izjednačio je Matheus Pereira u 26. minuti, a pobjedu gostima donio je Kyle Bartley u 49. minuti na asistenciju Filipa Krovinovića.



WBA je ovom pobjedom iskoristio remi Leeds Uniteda koji je u utorak odigrao 1-1 na gostovanju kod Brentforda.

WBA sada vodi sa 62 boda, šest više od Leeds Uniteda i Fulhama, dok Brentford i Nottingham Forest imaju po 54 boda.

Direktan plasman u Premiership izborit će prve dvije momčadi. dok još četiri idu u dodatne kvalifikacije za još jednu kartu za plasman u viši rang natjecanja.

Benković strijelac protiv Rooneyjeva Derbyja

Od ostalih utakmica odigranih u srijedu izdvajamo ogled između Bristol Cityja i Derby Countyja u kojem su domaćini slavili s 3:2. Bivši mladi hrvatski reprezentativac Filip Benković postigao je treći pogodak za domaćine, pogodivši u 44. minuti utakmice.

Inače, za Derby je svih 90 minuta na terenu proveo njihov novi kapetan i povratnik u engleski nogomet Wayne Rooney, ali je ostao bez učinka.

Što se Benkovića tiče, on je u zimskom prijelaznom roku došao u Bristol City u potrazi za minutažom na posudbu iz Leicestera i ovo mu je bio drugi nastup za novu momčad, ujedno i prvi susret kojeg je počeo od prve minute.

Komentari