Banožić: Procjenjujem da Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem uistinu radi posao

Cropix

Ministar državne imovine Mario Banožić u četvrtak je najavio da će na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u podržati predsjedničku kandidaturu Andreja Plenkovića, za kojega je rekao da je čovjek zbog kojeg je i došao u Vladu i koji HDZ vodi u dobrom pravcu.

“Podržat ću onog čovjeka zbog kojeg sam i došao u Vladu. Procjenjujem da Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem uistinu radi posao. Za mene je bila velika čast kada sam u srpnju prošle godine dobio poziv da mogu sudjelovati u ukupnom rezultatu Vlade do kraja mandata“, izjavio je Banožić novinarima u Saboru.

“Vidim predsjednika koji vodi stranku u pravcu koji je, po meni, dobar. Vidjet ćemo što će do kraja izborni proces nuditi“, odgovorio je na pitanje tko bi bio najozbiljniji protukandidat Plenkoviću jer, pojašnjava, još se nitko nije službeno kandidirao niti predstavio svoj program.

Upitan kako tumači kritike unutarstranačke oporbe o lošem stanju u HDZ-u jer u zadnja dva izborna ciklusa, europskim i predsjedničkim nisu dobro prošli, Banožić je odgovorio kako ne misli da je loše stanje u HDZ-u, navodeći da tijekom analiza predsjedničkih izbora nije primijetio nikakve visoke tonove niti nesuglasice.



Za vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, koji poručuje da smjer u kojem stranka ide nije dobar, kazao je da on ima svoje ambicije. Smatra i da se ne odugovlači s unutarstranačkim izborima jer Statut jasno propisuje kad istječe mandat predsjedniku i kada se izbori trebaju održati.

“Svaki član stranke koji ispunjava onaj dio obaveza koje su do sada bile definirane različitim aktima ima pravo biti kandidat, samo mislim da je nesmotreno isticati kandidaturu za predsjednika stranke prije nego što unutar stranke započne izborni proces”, osvrnuo se Banožić na neformalne najave kandidatura za predsjednika HDZ-a.

Komentari