Bandić oporbenoj zastupnici: ‘Ako vam se ne sviđa Advent, ne morate ići ili se možete baciti u Savu’

Oporbeni zastupnici u ponedjeljak su na aktualnom satu Gradske skupštine prozivali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog afere oko kućica na Adventu, pri čemu je Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) ustvrdio da bi mu trebalo uručiti nagradu za najkorumpiraniji advent u Europi.

Bandić je njegov istup nazvao performansom te je poručio da postoje institucije koje se time trebaju baviti. “Ponosan sam na Advent. Ja sam ćaća Adventa”, odgovorio mu je gradonačelnik.

Glas i HSU predlagali su da se po hitnoj proceduri u dnevni red sjednice uvrsti zaključak koji traži hitno izvješće o tome po kojoj se pravnoj proceduri i propisima odradio posao oko Adventa, uključujući datume kad je što provedeno. Također su tražili financijsko izvješće gdje bi se vidjelo koliki su bili troškovi Grada i koliko je Grad uprihodovao od ovogodišnjeg Adventa, no zastupnici većinom glasova nisu prihvatili taj prijedlog zaključka.

Gradonačelnika je zbog afere s adventskim kućicama prozvala i SDP-ova gradska zastupnica Vesna Nađ, a na što joj je gradonačelnik poručio da ako joj se ne sviđa advent da ne mora ići na njega ili da se baci u Savu.



“Nikada nećete razumjeti što znači vizija, znanje, hrabrost i odgovornost. Ne čitate priopćenja, imate šprancu od 2009. – Bandić je kriminalac”, poručio je, dodavši da je ponosan na to što “misli svojom glavom, poštujući propise i koristeći se ovlastima i vizijom”, prenosi N1.

Najavio portal Otvoreno: Ivana Mamić zamijenila Ivana Kujundžića na klupi zagrebačkog HDZ-a

Komentari